Voting

My Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

!! A.d.s !!

Thursday, January 27, 2011

!! K.a.w.a.i.i !!

video

aku mmg suka gela lagu ni... best la.. aku dedicate lagu ni pada someone yang aku syg la.. walaupown xd kaitan sgt... tp aku nak bagi gak.. errmmm.actually.. lagu ni ada maksud yang sgt mendalam.. harap2.. lagu yg aku dedicate ni sampai la pada someone I LOVE... ... hayati lirik bahasa inggeris.. aku bagi bahasa korea kang ad yang xpham.. (aku pown xpham..) ntah la erk.. nak dedicate tol2.. aku segan.. jadi biarlah aku guna blog je.. ntah erk.. biar lah aku manja2 dlm blog je.. sbb x ramai yang folo blog aku.. wah gtew erk.. aku malu sebenarnya.. xpe la.. nti da lama2 aku da xmalu lagi dgn si dia... *blushing..

Missing You - FT Island

That such a thing couldn’t possibly be, that you wouldn’t do such a thing
That there would be no goodbyes, it's what I believed
I wonder where it all began, like a puzzle that can't be done
That the start of my yearning, was all due to you

I’m missing you, missing you, person I miss to death
The words I cannot say though I miss you so much and long for you
I’m missing you, missing you,

person I loved to that extent
Won’t you return to me again, I’m missing you

That it couldn’t possibly change, that you wouldn’t do such a thing
I believed in all the words saying you loved me
Yes, if there is a beginning just like a movie with a predestined ending...
the order of our love and goodbyes, were those fated too?

I’m missing you, missing you, person I miss to death
The words I cannot say though I miss you so much and long for you
I’m missing you, missing you, person I loved to that extent
Won’t you return to me again?

My dear love, dear love,
you said you couldn’t live without me
Sadness, my pain... you pained even more…

My life, my whole life,
you were all I loved
How, how will I ever find a way to forget you

I love you, love you
Oh I love you, I’m missing you
Won’t you return to me again? I’m missing you



semua KAWAII !!

Monday, January 24, 2011

!! long2 time ago !!

actually this day had been left for many months ago... ( as usual I can't remember the date... kuangkuangkuang ) this time I would like to story mory morning glory about Ikin's open house... the open house was held during the Hari Raya Aidilfitri.. but now I have the time to post it in the blog.... poor me... I don't have enough time to "taking care" of my blog.... hukhukhuk... =(... okai Ikan's house at N9 located near the Kota... more specific... I can't remember where it is.... hahahahaha....

her house really beautiful with the nice landscape.... and had won the 2nd prize of landsacping.... that is why I really wanna go to her house...... on that day.. only Me, Farah, Atip, Nana, Lia, Tikah Susu, Tikah Buang and Ain Afif.... we take a lot of pics at her house.. there we ate.. ketupat, rendang ayam, kuah lodeh and also nasi putih with fish soup.... ermmm.delicious.... =)

 Miss uols!!

!! un-SANGKA-able !!

morning everyone.....

rini in Malay Version huhuhu....okai rini aku nak cter sket.... ermm pasal apa2 lah yang patot... aku ni dah lama gila single.... so bile diberi peluang kedua aku pown tak terfikir yang peluang ni masih wujud tok aku.... kihkihkih.. suka2 aku je kan.. kalau yang tertentu baca mesti majowk.... kuangkuangkluang... bukan apa.. ni pown atas demand "orang" tu la... so post pasal KITA.. aku ingt bila da abis sem.. tahun2 akhir aku di KBM tak terpikir lak nak cari BF.. tp orang kata da rezeki.. untung lah aku... yang lain tarak manyak untung maa.....

cternya bermula pada suatu ketika.. pabila mlm bulan mengambang.. aku pown kembang2kan tangan tok buka pesbuk aku.. aku paling suka tgk kt bhgn freinds tu.. aku jarang "add" orang.. mcm sebut nama sendiri lak... kuikuikui... so aku prefer orang yang add aku... sengal tak sengal sgt la.. aku akan add orang yang aku kenal dan dapat dikesan pada radar je... kalau M.I.A.. mmg aku tak add..... hah kan da melalut... sambung balik... aku on pesbuk aku.. tgk sape yg add.. mcm knl je... komen punya komen... sah.. kompem aku kenal..... mamat ni dulu aku kenal masa diploma... bukan satu kampus.. bukan satu kelas... aku pown tak pasti hahahhah.. =) cari lah sendiri...

so die pown ajak aku kua.. selepas berapa komen (lama tau bukan proses satu mlm).... kang aku cter semua kang... sampai esok tak habis menaip lagi... eheheh =) first aku kua setelah lama ktowg berkawan tp tak pernah jumpa.. so kire first time la jumpa face to face.. mcm biasa aku maintian cute...@ kawaii..... aku kua dgn dia tp bukan berdua.. bertiga.. aku hanagkut sekali dak Zeqhty tu ikot aku.. aku ni pemalu banyak.. kang orang tu tanya aku diam je kang... baik ada kawan.... tak adalah aku segan sangat... rupanya.. dia lagi penyegan dari aku.. (pas aku kenal dia la..) tettt.. gitu lak eyh... mcm2 aznil lak...

best la kawan dengan dia... sebab dia sempoi je.. aku mmg lak jenis langgar lari.. aku tgk dia okai je.. aku pown okai la.. (dalam hati  kita tataw kan...) erm..... and the most important thing is.. the unsangkarable happen... dia ajak aku "couple"... kat dalam hati ye2 or je aku berdebar kencang mcm lagu SHARIFAH AINI.. kuda ku lari gagah berani (mcm tak masok je dgn ayat aku... what ever la der..) waktu aku dan dia otw balik ke rumah aku di BP.. bertarikh 16. November.2010... hahaha =) I like.... kawan2 aku mcm biasa la Atip.. Ikin.. Kuyah.. Amy... suka la menyakat aku... da lama lak aku tak kontek dgn diiowg kecuali Amy and Ikin.. ikin pown da kurang... wendu lak tetibe kt diowg.. aku ni mmg suka melalut.. jd pham2 la sendiri cter aku ni... 

 satu hari keluar... muka aku da mcm xciap da.... tetttt!!

to be continue~~

!! 25.12.2010 !!

pada tarikh di atas la dengan bahagia dan jaya nya kau berjalan ke SEGAMAT ke rumah atok sedara aku kt Felda Palong Timur 02... punya la besar setiap sat felda.. Fuuhhhh dasat gela aku g sana.. aku g sana dgn family aku + dgn sedara mara kampung ku.. ala2 rombongan Cik Kiah ke Kuala Lumpur tu.... kira atok Mat Noor aku jemput semua kaum kerabat die yang ad kt BP la especially orang Parit Bilal.... gah gitu.. walau pown g naik bus skola.. (sanggup tu sewa bus)....nail ramai2 bayar ramai gak.. tak ada free2 k.. kuikuikui...

kira penuh la satu bas tu... punya la lalu jalan jauh.. ye la kalau jalan dalam orang2 tua tu semua kang melatah2 menjerit2... ad gak kang yang pitam sebab laluan nya berbukit-bukau.... so bila lalu jalan luar tu tak adalah dasat sgt cuma jauh je la... dalam 4 jam.. Felda Palong ni besar... semua felda tu bersempadan antara 3 negeri iaitu.. N9.. Johor dan Pahang.... ntah la.. aku pown tak reti nak describe mcm ne nak keluasan felda tu.. mcm biasa la yang pegi tu semua sedara mara.. so... bising la bas tu.. ketua rombongan lak atok sedara aku ag sowg... Atok Umor @ Syed Alwi... nama nak gempak atok aku sowg ni.. die mmg kecoh.. nak2 kalo dengan mak aku.... ad je yang die mnta... dulu ad sekali jual Aquarium 5 kaki pada die.. siap dgn ikan lak tu... hah kan aku da melalut...

okai lah... sempena jemputan Majlis Kahwin tu.... semua anak dara dari pelosok mana semua kua.. kalao yassin ke marhaban tak lak aku nmpk muka diowg.. yang paling kau stress... yang bawah umur aku paling bergaya.. matured gela.... sentap aku.. diowg masih skola aku ingatkan da keje.... gela... matured sgt pown payah gak.. susah nak market... baik muka ala2 babyface mcm aku.. aku ingat nak bergaya.. tp tak reti so aku bergaya ala2 aku.. simple je.. akak aku lagi la... da mcm adik aku.. aku jd akak.. (da biasa da mcm tu...) sebabnya aku lebih besar dari akak aku... pedulik hape aku... yang penting kami adik beradik hepi... mak kami pown hepi gak.....

ni la aku dgn kakak aku...

Monday, January 17, 2011

!! jom tengok KHURAFAT !!!!!!

hah... aku nak citer ni.... ritu (jumaat) aku off to Melaka nak jumpa advisor aku.... da tu lepak la sekali dgn bf aku g tgk wayang reramai dengan member die.... ktowg tgk KHURAFAT... mmg gela cter ni... dlm byk2 cter hantu.. citer ni la yg paling menghantui aku... satu mlm tak boleh tidor bai....seram sejuk aku mlm tu...


aku tak ingat dok seat bape.. tp yang pasti tgh2... mmg sesape yang nak tgk citer ni... jgn lupa baca arahan kt bawah poster tu.. alah yang pasal PERHATIAN KEPADA IBU MENGANDUNG DAN SAKIT JANTUNG... tak boleh tgk citer tu... mmg tol la.. da aku rasa mcm tgk citer hantu 3D lak... mampos je erk... mmg aku tkot tgk cter tu... best mmg best.... jalan citer yang menarik... dan SUNGGUH MENYERAMKAN!!!!!

aku tgk kt wayang DP.. penuh gak la satu panggung.. kecoh mmg kecoh... ktowg dok sebaris beramai.... tu mmg kompem kecoh..... iskh.. tak dapat la aku bayang kan kalu citer tu betol2 berlaku.... tak sanggup tak sanggup..... minta2 dijauhkan..... aku rasa sape yang tak bape berani mcm aku ni tak yah la tgk citer tu.... tkot jadi mcm aku... hantu tu mcm real je... 

member bf aku lagi best...."nasib baik dia wat citer hantu hospital... kalau wat citer hantu kilang......." da sudah... diowg tu keje da la ikot shift.. kang something happen kang... aku terselamat... kuangkuangkuang.... yang penting aku mmg takot tgk citer tu... aku ley tabik spring la kt citer KHURAFAT tu sebab mmg best gela... mane nak tumpahnya kuah kalau tak ke nasik.. ye kan.....

selamat la kowg menonton.. tgk midnight jgn sampai tidor kt wayang lak.... tak sempat la nak wat wayang dalam wayang bila da tgk KHURAFAT.... ahahahha.....


!! SELAMAT MENONTON !!


Wednesday, January 5, 2011

!! Happy New Year !!

aku rasa masih belom terlambat tok aku wish HAPPY NEW YEAR pada uols semua.... semoga tahun baru ni dengan azam yang baru sama2 kita mengorak langkah tok lebih maju dan berjaya dari tahun sebelumnya.. dengan terpaksa kita melangkah ke tahun baru dan meninggalkan tahun 2010 yang penuh dengan suka duka..

dengan hepi nya aku nak berkongsi bahawa azam dan matlamat aku telah berjaya seperti yang aku plan.... lama da aku simpan matlamat ni dari  kecik sampai skang baru tercapai.. aku mmg target 10 tahun dari aku berumur 15 tahun tok merealisasikan impian aku kecuali satu je.... impian aku nak ke Jepun je lom tercapai.. (bahasa jepun da blaja da... culture jepun pown aku da blaja.....) cuma tatau bila aku akan jejak kan kaki aku ke sana... mudah2an ada rezeki aku nak ke sana.. and kalo ad wit lebih ley aku bawa family aku skali....yang lain2 okai la... skang matlamat aku..

  • aku nak cari kerja
  • nak dapat kerja (tu pown pas abis prac..)
  • 1st gaji aku nak wat kenduri kesyukuan serta kenduri arwah ayah..(insya allah)
  • nak kumpul harta.. mebi beli kete kot..
  • bila da stabil rasa2nya aku nak kawen la.... gatai je aku ni..
  • aku nak berjalan2 dengan kawan2 aku... (kene kumpul wit tok enjoy)
  • lain2 akan aku pk kan lagi apa yang aku impikan serta matlamat yang tetatp tok aku mengorak langkah ke tahun baru.... =)
kepada uols semua.. tahun baru ni jangan noty2 tau.... makin lama makin tua walaupown jiwa makin muda ikot arus pemodenan.... jgn kita lalai mengejar dunia sehingga lupa pada penghujungnya..... sama2 la kita ingat mengingati antara satu sama lain... selagi kita mampu berdiri teguh pada ajarannya...

welcome 2011 and say goodbye to 2010....