Voting

My Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

!! A.d.s !!

Tuesday, July 27, 2010

!! Internship !!

wah berlambak2 idea aku terima tok aku wat internship dr kawan2 aku.. tp MSLHnya.. aku pown x pasti KENAPA??? aku nak yg ada allowances tp kt tempat aku (BP).. ad ke.. allowance pown ciput... aku nak gak pas internship aku terus kene serap.. aku pedulik hape.. janji aku dpt keje.. that's y la aku nak amek dekat ngn umah.. cian kan mak aku nanti... die sowg2.. skang ni it about time to PAY them BACK ... da la naik degree ni aku pakai PA&MA... skang tinggal MA je.. PA aku dah tinggal kan kami wat selama2nya...

next, aku yang aku nak share is about the placa where i can go for internship... actually.. i am really excited to go for internship.. ahahahha =) aku dlm process nak mohon TM MALAYSIA, SAJ, CARREFOUR BP, and byk ag la... tp aku nak yg ley treus serap aku jd pekerja... alam pekerjaan yang bakal tempuhi adalah sangat bermakna utk aku... aku nak berjaya n nak bukti kan aku mampu... aku xna "terlambat" utk membalas budi mak n ayah aku.. aku taw disebabkan niat aku yg degil nak sambung belajar.. akhirnya... ayah x sempat nak rasa kejayaan aku.... 

niat aku sambung belajar antara salah satunya adalah utk mengubah nasib keluarga and membuktikan pada kawan aku SYIMA.. yg aku mampu belajar sampai degree... eventhough lambat aku bertindak.. aku xpernah nak salah kan nasib aku.. malah aku berasa sungguh ber"tuah" apabila aku mendapat restu n support dr family aku serta kawan2 aku yg lain.. yg xpernah nak putus harapan pd aku... aku akan bukti kan bahawa.. aku juga pandai n mampu mempunyai degree walau pown pada waktu sekaolah aku adla budak PLG DEGIL N BEBEL!!Who Cares??? but for me.. i really care about ny own life and the people that i loved whole heartedly..... i love all the people yg terlibat secara langsung n tidak.. dlm aku mengejar ilmu dan menambahkan pengalaman hidup... the challenges that i've to faced is really make me to think wisely not an hasty jedgement.... 

!! I KNOW I CAN DO IT MORE THAN THAT !!

Saturday, July 24, 2010

!! Just six of us !!

erm.. for the last two week until yesterday and onward.. aku akan make sure kan yang kami akan keluar ag... all the ORCHARD SQUARE MANSION are together2 going out for the first time.. since we were here about one year ago... ye la.. dulu dok umah sewa ngn dak2 insurans.. xpenah ktowg kua same2.. diowg asik ngn dunia insurans diowg je.. aku pown xheran na kua ngn diowg.. diowg ingt aku ni ape.. na lyn sgt diowg tu.. bak kata owg.. biar kita malu dr kite membodohkan diri sendiri.. (A.A.K)..

thanx god ble diowg decide nak kua umah... walau pown secara mendadak... agak stress la ble diowg kua tanpa gtaw notis 24 jam... erm.. xpela.. janji skang da ad pengganti walau pown seowg.. sepatotnye.. 7 owg.. tp cukup la 6 owg,.. okai la tu... ape lak cter pasal mende yg da berlaku... sengal gak aku ni... ehehehhe... aku na cter mende lain sebenarnye... cternye sebeno nye mcm ni.. ktowg baru dpt housemate baru yg menggantikan dak insurans tu.. yg msok nye dak merketing.. name nye AYU... before this, ktowg xpenah nak kua same ngn dak umah... (dak insurans).. tp sejak ayu masok.. rajin gak la kami kua bersama2..

ye la.. mcm2 tempat ktowg g.. g jalan2 cari makan... g jln2 main bowlink... tp salu ka g makan... xkisah2 mane2 pown.. jnnj kami g mkn.. ehehhe... besh gak la.. 6 owg naik satu kete.. kete kelisa.. kete ayu.. kalau dulu ktowg kua.. ktowg jln kaki je.. dr OSM lalu ke Jonker Walk then sampi la DP & MP... da tu... jalan2 ag... meriah la. xkisah janji HAPPY...

 aku dpt 100 =)

!! SELAMAT BERSATU !!

!! HAPPY BIRTHDAY !!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO MAK...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...

Kepada mak, 
PUAN ZAITON BINTI AHMAD,

kami adik beradik nak mengucapkan SELAMAT ULANG TAHUN yg ke51.... 
semoga pjg umur.. murah rezeki.. disihatkan tubuh badan dan dikuatkan iman untuk hari2 yg mendtg... semoga mak lebih tabah dan kami akan senantiasa berada di sisi mak seperti yg mak lakukan pada kami dr kecil hingga kini... genap pada 18. Julai. 2010.. mak celebrate birthday first time without ayah.. kami taw it is hard for you.. but for you we will give the best as what u gives to us.... thanx a lot mak.... kami akan jaga mak selagi kami mampu. berkat doa n harapan yg kami panjatkan pada ALLAH SWT semoga kami dapat membalas budi dan jasa baik mak n ayah selama ini.. semoga harapan mak n ayah akan tercapai utk melihat kami adik-beradik berjaya dlm hidup...

video



Saturday, July 17, 2010

!! You're Beautiful !!

all over my last week were used to watch Korean drama entitled YOU'RE BEAUTIFUL @ MINAMI SHINEYO.... it is also konwn as He's Beautiful or You're Handsome...genre of this drama is romance and comedy.. it is contain 16 episodes... and distributes in year 2009... I really like this drama very much...

The synopsis of this drama as below...

The management company of the idol group A.N.JELL insisted on adding a new singer to the group as the lead vocal, Tae Kyung's voice was hurting. However,the new member, Mi Nam, had to go to the States to repair a botched eye job just before signing the contract. His agent came up with the idea of having his twin sister, Mi Nyu,to stand in for him and pretend that she was her brother. The two of them grew up in an orphanage and Mi Nyu, who was all set to become a nun, agreed to this charade as she didn't want to spoil her brother's chance of fame which would make it easier to look for their mother.

 Jang Geun Suk

   as Hwang Tae Kyung the leader of A.N.JELL


                                                                   Park Shin Hye

                                        as Go Mi Nam (Male) & Go Mi Nyu (Female)

                                                                  Lee Hong Ki
                                                               as Kang On Yu / Jeremy

                                                                     Jung Yong Hwa

                                                                 as Kang Shin Woo

the Director is Hong Sung Chang and the screenwriter are Hong Jung Eun and Hong Mi Ran.. it such a "beautiful stranger" when I watch this drama.. awesome!! i love this drama very2 much.. and it is also had winning the 2009 SBS Drama Awards: Netizen Highest Popularity Award (Jang Geun Suk)...and etc...



MINAMI SHINEYO...

                                                 !! SARANGHEYO JANG GEUN SUK !!

Sunday, July 11, 2010

!! my F.I.N.A.L year !!

wah-wah-wah!! da start ghupenye ye sem baru.. aku mcm x caya je.. ye la.. aku dpt cuti 2 minggu je kt umah.. x sempat nak DIET or GEMOWK kan badan.. ape la.. nsb baik niat aku g intersesi separa ikhlas membuah kan hasil yg lumayan.... x sia2 aku pegi kampus balik hari semata2 nak g  amek exam je.. (excited nak cuti sebenonye).... walau pown aku tyto dlm exam.. aku x berharap untuk dpt keputusan yg cemerlang.. + ngn tulisan yg mcm cacing kerawit... nasib la PUAN SITI NORMAH AWANG TUAH pham tulisan aku... (thanx puan)...

actually aku start alek MELAKA last week... adla beberapa kelas yg da start n beberapa class gak yg aku TUANG.. hehehhe... baru 1st week.. (aku baru nak warm-up tok sem baru...) al-maklumlah aku da lama cuti (walau pown 2 minggu).. perasaan cuti sem yg ciput tu masih terasa.... CEWAH!! bukan nya ape.. aku cuma x ley na buang tabiat lama aku.. aku kan suka ponteng class.. nsb abik aku x kene BAR~~ mati je kalo kene bar.. mati kne marah ngn mak... ermm... sem ni aku ad niat baru.. base la.. setiap sem ad niat baru.. bukan azam baru... @ bukan TUAN AZZAM... ehehhe..
aku excited g class last week coz aku mencari junior yg nak beli buku aku part 4..  (1st time sepanjang aku belajar dr dip ke degree aku beli buku teks...) terime je la... tu yg berkobar aku nak JUAL buku.. aku lebih suka meng"applikasi"kan teori yg aku blaja dr tgk buku teks... esok ad class tgh hari n petang.. nasib baik aku dpt tgk FINAL WC.. kalo X.. xbangon aku g class... xdulik.. aku xsuka SOTONG yg meramalkan games yg berlangsung... aku tetap ngn GERMAN n NETHERLANDS... (apa aku kisah)...

masalah ag satu.. rumate aku ZT.. die tgh kompius na tyto ke main games.. ye la esok class die pg.. 8.30 pg.. aku 12.30 tghari... tu yg aku X wsau sgt... die wsaw x tentu pasal... ntah la.. sian lak aku tgk minah tu... awl2 sem ag aku da x alek BP... mak n akak aku serta AJIE dtg melaka.. suka la aku.. ape lak xsuka.. mak aku tu da la susah na kua umah apetah ag nak berjalan jauh ke MELAKA.. (2 jam je kot).. xpe la.. aku pham mak aku yg cumel mmg begitu.. I just hope that I can give the very best of me in this final year.. it wouldn't take much times if I just believe in myself that I can do it.. (GAMBATE!!!!!!!)

!! ENJOY THE LAST JOURNEY OF STUDENT LIFE IN DEGREE AT KBM !!

Thursday, July 1, 2010

!! Fave Artist Malaysia !!

hurm actually Malaysia ni ramai yg talented artis yg xd talent pown ad gak.. semata2 na kejar glamer... antara artist yg berbakat cth Dato' Siti Nurhaliza... tp aku xbpe minat die.. ntah erk.. ape ntah kurang die yg xdpt menarik perhatian aku tok "minat" kt die.. kalo aku.. aku prefer pd artist yg multitalented spt AFDLIN SHAUKI @ CHIEF KODOK and FAIZAL TAHIR... both of them have their own aura... wah ley jadi gela aku bile dpt sumber inspirasi mcm ni....aku nak gela yg berjaya.. itulah matlamat aku... sebab aku taw aku mampu wat....

AFDLIN SHAUKI...




bakatnya yg x boleh dipertikai kan... sume hasil kerjanya dtg dr idea nya yg gela.... die sgt appreciate idea dr kwn rapat2nya.. mcm base la.. kowg sendiri pown taw kan... I like his ideas.... he is one in a million talented people i've ever met... he likes to think out of the box.. that's why most of his films are box-offices.. byk gak filem2 yg telah dihasilkan di bwh pengarahan dan penerbitannya... kalo pelakon dulu yg owg suka ROSYAM NOR... tp aku xminat sgt... sama gak reason mcm Dato' Siti... aku pown tataw nape...

antara filem2nye ialah BULI, BULI BALIK, PAPADOM, BAIK PUNYA CILOK, SUMO-lah, CUCI and so on.... aku suka tgk hasil karya CHIEF KODOK ni... pendapat aku tentang AFDLIN ni.. die suka sgt pk bukan2 yg mendatangkan hasil yg gah, selain tu gak diowg sowg yg focus dlm setiap ape yg die lakukan.. album FUYOO... menarik perhatian aku.. cuma aku frustrated yg album tu hanya di jual mengikut tempahan je... (dlm internet)..  dlm tu aku plg suka lagu DAKU PERCAYA.. satu lagu gela yg berhasrat untuk pergi ke bulan ataw ke satu planet lain.... lirik dlm tu menjadi inspirasi aku sejak first time aku dgr lagu tu... n lagu tu la yg menjadikan aku skang... coz of.. ku percaya diri kuni... daku percaya...

FAIZAL TAHIR..




he is also talented singer and become a composer... the rock soul in his life make him a rock star... eventhough die start career lambat.. tp die still ad fan yg support die.. especially aku.. aku suka tgk die pny perfoamance atas pentas.. die pny aura tak ley blah... selain tu gak.. cara die bekerja dalah systematic... aku mmg suka mene2 yg systematic mcm tu.. ape aku kisah.. die da kawen ke.. bujang ke.. aku suka dia sbb die and bakatnya yg meletupkan arena rock zaman skang... aku bknla rock tp aku brutal.. setakat gela2.. weng2.. msok air.. aku da base da...(ape lak cter psl aku)..

okai FT satu nama yg xyah na diperkenalkan ag... setiap show ne g die wat.. yg mampu aku g.. aku pegi... lirik2 lagu n arrangement muzik yg sesuai dgn jiwa aku cuma lagu die je la.. selain tu aku minat muzik indie... aku suka gak la join gig... tp tarak hal la.. aku minat FT gela2 sama mcm aku minat CK.. wah dua2 ni ley membangunkan dunia seni tanah air kerana masing2 mempunyai peminat yg tersendiri.. aku bukan nak ckp xd artis lain yg ley membangunkan dunia seni MALAYSIA.. tp aku da sokong diowg.. cukup la... aku suka tol lirik lagu FT bencinta... coba.. dlm album kedua.. lagu SUPERHERO.. mmg best.. KARMA.. disebabkan aku xsgup tunggu lama2 album FT release.. aku da search kt internet.. serba sedikit info psl ADRENALIN... kompem best.. sape yg lucky 1000 owg pertama yg beli cd tu dpt setem... gela gempak..

aku harap dua2 insan yg aku minat ni akan terus berjuang... pedulik ape owg na ckp psl gossip ke.. wat tataw je kalo tu bukan slh kowg.. aku berharap sgt dpt face to face ngn CK nad FT...

ucapan ku wat AFDLIN... perjuangan haruslah diteruskan... semoga dpt hasilkan karta yg lain dari yg lain... kdg2 ni busan ngn cter ngn cter melayu.. mcm xd motif je yg ditygkan.... 

wat FT... semoga lebih berjaya mengawal MALAYSIA... superman ni mmg diperlukan kt malaysia.. byk sgt mslh... setel x gak... xd owg na take part na handle mslh negara... selain tu gak.. jgn lupa teruskan berjuang...

walau ape pown.. aku TETAP menyokong kowg walau ape jua skali pown.. u guys are such talented people yg menjadi sumber inspirasi aku... thanx a lot... =) peace no war...